Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 115

Weissensee 2020

Dinsdag 21 januari is het team afgereisd naar de Pressegersee. We verbleven daar in de appartementen van onze één van onze hoofdsponsoren Ramon Wismans (WBB-Dakkapellen). Het team en entourage had hier een geweldig luxe onderkomen op slechts 20min rijden van de Weissenee. Daarnaast hadden we het privilege dat we konden trainen op de Pressegersee, een erg mooie plaat natuurijs waar slechts een enkeling schaatste. De maaltijden van de smaakcateraar zorgden voor optimaal herstel en een goede voorbereiding voor de wedstrijden.

De eerste wedstrijd op het programma was de Aart Koopmans Memorial. Deze wedstrijd over 80km liet Gijs, Edwin, Rick en Jasper kennismaken met het prachtige natuurijs op de weissensee. De mannen wisten hier in het peloton te finishen.

Zaterdag reden we het Open Nederlands Kampioenschap, voor deze wedstrijd van 150km was een grotere ronde geprepareerd op het kleine meer van de Weissensee. Halverwege de wedstrijd begon het te sneeuwen, dit leverde zeer mooie plaatjes op, echter mede doordat de wind aanwakkerde werden de omstandigheden erg zwaar. Jasper wist hier 31e te worden. Rick moest helaas de wedstrijd vroegtijdig staken door materiaalpech.

Maandag stonden de heren aan de start van de 2 KPN Grand prix, tijdens deze relatief korte wedstrijd van 60km werd Jasper 29e.

Woensdag was de laatste en de langste wedstrijd op de Weissensee: de Alternatieve Elfstedentocht over 200km. Doordat het de dag ervoor gedooid had was het ijs erg aangetast. Dit resulteerde in veel valpartijen in het begin van de koers. Edwin en Jasper offerden zich op voor het team. Rick werd als 42e geklasseerd, Jasper voltooide te barre tocht en werd zeer knap 31e.

We kijken met een tevreden gevoel terug op het natuurijs-avondtuur. Ons team heeft laten zien dat ze als beloften hun mannetje kunnen staan tussen de grote ploegen.


Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/builder/src/Builder/ElementTransform.php on line 182

Team WBB Dakkapellen

© 2019 Team WBB Dakkapellen, website ontwikkeld door Blue Side