Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 115

Genoeg tijd voor een terugblik

Door Rick van Hemert

Op deze schrikkeldag in Leeuwarden zit ik na zo’n 60 ronden eindelijk in de kopgroep. Na een zware eerste helft van de koers ben ik doorgereden toen het peloton even stilviel. Geen splijtende heroïsche demarrage maar met de resterende bescheiden kniehoeken nog wat zijwaarts afzetten. Mijn benen branden van het melkzuur en gevoelsmatig staar ik om de 200 meter wezenloos naar de volgende bocht in de hoop daar iets te zien van het peloton.

Ik tel de mannen voor mij en besef dat ik na de volgende bocht zal moeten overnemen. Ik vrees voor het aanpikken na mijn kopbeurt. Maar vandaag geen excuses! Deze laatste marathon wil ik een rondje pakken. Dán zie ik door mijn wenkbrauwen in de bocht voor mij een schaatser in het kenmerkende roze pak omkijken. Mijn hart maakt een sprongetje als ik besef dat het Edwin is die zich laat terugzakken om mij te helpen. Als even later ook Jasper zich heeft laten terugzakken rijden ze in de felle roze pakken ruim 20 ronden op kop tot we aansluiten bij de staart van het peloton. Teamwork.

De rust en stilte van deze quarantaine doen mijn gedachten thuis vaak afdwalen naar de mooiste momenten van het seizoen. Toen ik vorig jaar in mei werd gevraagd om deel uit te maken van deze ambitieuze ploeg was ik gelijk enthousiast en zeer benieuwd hoe het zou zijn om met een getalenteerde groep en in een professionele omgeving te kunnen trainen. In deze tijd waarin je familie, vrienden en het team op een grotere afstand zijn dan je zou willen, toveren de hoogtepunten van dit seizoen geregeld een glimlach op mijn gezicht. Ik denk vaak terug aan de onvergetelijke overwinning van Jasper in Thialf, de zonnige week aan de Presseggersee met de ontelbare grappen van Edwin, de levenslessen en wijze woorden van schaatslegende Jan-Maarten Heideman aan de massagetafel, de altijd rustige aanwijzingen van Teunis tijdens de wedstrijden, de onbevangen energie van Gijs tijdens de eerste fietstocht van het seizoen, het afzien achter Ruurd op de ijskoude baan van Dronten, de 200 ronden karakter trainingsdag van Dick in september, het speelse gemak waarmee Johan een rondje 26 op Thialf voor mij aantrekt, de altijd enthousiast aanwezige bestuursleden en uiteraard de trots en twinkeling in de ogen van onze hoofdsponsor Ramon als hij zag dat wij als team alles hadden gegeven. Deze en nog veel meer mooie herinneringen aan het team krijgen in ieder geval de lach tijdens de eerste maanden van deze intelligente lockdown niet van mijn gezicht.

Nu helaas geen teamwork maar genoeg tijd voor creatieve solofietstochtjes langs vrienden en familie op afstand.

Blijf gezond!

Met sportieve groet,

 

Rick


Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/builder/src/Builder/ElementTransform.php on line 182

Team WBB Dakkapellen

© 2019 Team WBB Dakkapellen, website ontwikkeld door Blue Side