Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 115

Focus verleggen

door Edwin Korenberg

Na een pittig wedstrijdseizoen deze winter, was dit jaar eind februari al de laatste cupwedstrijd. Na nog een laatste keer alles te hebben gegeven en als team een mooie wedstrijd op de ijsvloer te hebben gelegd was het tijd voor wat rust. Lekker even een paar weekjes zonder echte trainingen. Een paar weken om je zowel fysiek als mentaal weer helemaal op te laden voor het skeelerseizoen.

Na een aantal weken rust gehad te hebben, mocht ik weer vol nieuwe energie en motivatie aan de slag. Dit jaar niet in Nederland, maar lekker in de zon op het Spaanse eiland Gran Canaria. Met een aantal trainingsmaten van het skeeleren zijn we half maart het vliegtuig in gestapt om het seizoen in de zon aan te vangen. De plannen richting de eerste skeelerwedstrijden waren inmiddels uitgestippeld. De te rijden wedstrijden waren besproken en ook de, voor mij, belangrijkste wedstrijden stonden inmiddels met rood in de agenda gemarkeerd. We konden dus eindelijk weer echt aan de slag om naar deze wedstrijden toe te werken en dan uiteindelijk in goede vorm het nieuwe schaatsseizoen in. Heel ver kwamen we echter niet op Gran Canaria; al na twee fietsritjes werden we door de politie staande gehouden met de boodschap dat we beter naar huis konden gaan om daar verdere berichtgeving of te wachten. Dit bericht hadden we niet verwacht, in plaats van een trainingsweek is het een quarantaineweek geworden. Dagen lang in huis zitten en enkel af en toe met maximaal twee personen tegelijk naar de supermarkt om de nodige boodschappen te doen.

Inmiddels zijn we gelukkig weer terug in Nederland en zijn ook de trainingen hier weer zo goed als mogelijk opgepakt. Rustig aan beginnen we met het opbouwen van de basisconditie door middel van lange duurtrainingen. Het is echter lastig om nu heel gericht te trainen. Simpelweg omdat we niet weten wanneer we weer aan de slag moeten in wedstrijdverband. Het voordeel voor mijn is echter wel dat de wedstrijd die in mijn agenda met de grootste rode letters is geschreven pas op 22 augustus gepland staat: het ONK over 100km in Hallum. Stiekem ga ik er dan ook van uit dat we tegen die tijd weer in competitie zijn. Hopelijk komt er snel een eind aan het hele Coronavirus en krijgen we ook snel duidelijkheid over de rest van de zomer. Tot die tijd train ik in elk geval lekker verder en probeer ik zo fit mogelijk naar het volgende schaatsseizoen te komen.


Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/builder/src/Builder/ElementTransform.php on line 182

Team WBB Dakkapellen

© 2019 Team WBB Dakkapellen, website ontwikkeld door Blue Side