Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 115

Vooruitkijken, zo doe ik dat

door Ruurd Dijkstra

Halverwege februari ben ik vertrokken naar Colombia (Cartagena) om mij daar voor te bereiden op het skeelerseizoen. Na vijf prachtig mooie, zonnige en vooral zeer warme weken in Colombia ben ik weer veilig terug in het koude Nederland. Wat eerst zes weken moest worden, werden er uiteindelijk vijf. Dit wegens het Corona virus en de onzekerheid of ik een week later nog wel terug naar Nederland zou kunnen. Verder heb ik wel een ontzettend mooie trainingsperiode gehad waarin ik veel uren heb kunnen maken zowel op de skeelers als op de fiets.

Vier jaar geleden ben ik ook voor een lange periode naar Colombia geweest en dat is mij toen der tijd erg goed bevallen, daarom heb ik er voor gekozen om daar dit jaar weer heen te gaan. Verder leeft het skeeleren in Colombia heel erg en is de sport daar zo groot dat elke skeelerclub honderden leden heeft. Als buitenlander kan je zo aansluiten bij een club en een coach.
Ze trainen daar allemaal een stuk fanatieker als hier en om alle trainingen mee te doen vond ik in het begin dan ook best pittig! Er wordt namelijk vier keer in de week gefietst om 4:30 uur ‘s ochtends.  Dit doen ze omdat het later op de dag te warm is en ook omdat het anders te druk is met het verkeer. Verder wordt er nog twee ochtenden aan krachttraining gedaan. De skeelertrainingen vinden zes avonden in de week plaats om 19:00 uur na zonsondergang. Iedere maandag is een rustdag.

Nu ik weer terug ben in Nederland heb ik het gevoel dat ik helemaal klaar ben voor het nieuwe seizoen. Ik voel me super fit en ben zeer gemotiveerd om aan het nieuwe skeelerseizoen te beginnen.
Helaas zijn er een hoop dingen veranderd door de Corona crisis. Bijna alle trainingslocaties gesloten en voorlopig zijn alle wedstrijden afgelast. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om tijdens dit soort periodes goed te letten op je gezondheid. Intensieve trainingen zijn een grote aanslag op je immuunsysteem waardoor je vatbaarder bent voor ziekten en virussen, zoals het Corona virus. Daarom heb ik besloten om nu even een aantal weken geen intensieve trainingen uit te voeren en het wat rustiger aan te doen dan in Colombia. Het is voor mij persoonlijk nu van belang dat ik gemotiveerd blijf en dat ik mijn conditie blijf onderhouden. Dit doe ik op de fiets en skeelers. Voor de skeelertrainingen ga ik de weg op of op een baan die nog open is. Ook heb ik thuis zelf een krachthonk gemaakt zodat ik de krachttrainingen ook kan blijven doen.

Ik hoop dat alles snel weer normaal wordt en dat we deze periode snel achter ons kunnen laten, zodat we weer overal kunnen trainen om ons zo voor te bereiden op de wedstrijden, als die er nog gaan komen, en anders misschien zelfs al op het winterseizoen.


Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/desnelleijzers.nl/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/builder/src/Builder/ElementTransform.php on line 182

Team WBB Dakkapellen

© 2019 Team WBB Dakkapellen, website ontwikkeld door Blue Side